2019. december 27., péntek

Mayhem - Daemon (2019)

Megvan a  maga helye a Norvég csapatnak a black metálban. Ez persze a múlt örökérvényű tükrében nem meglepő. Hatásuk, mint kortársaiké felbecsülhetetlen értékű. Az a kor és az a környezet náluk még jobban érvényesült (mondhatom,hogy sajnos nagyon is durván). A De Misteriis Dom Sathanas megkerülhetetlen alap lett. És ezt maga a zenekar a későbbiekben nem igazán tudta levetkőzni. Mivel bármit  is tettek le az aztalra az mindig a legendák homályába vesző lemezzel lett összehasonlítva. Nem hiába írok én is többet, mint szoktam.Mert az a lemez nekem is egy kolosszus. Tökély.

Ha mégis képesek vagyunk, hogy elrugaszkodjunk az alapoktól akkor nemcsak a "Mayhem" lesz ottt hanem a stílus igen szűkre szabott határainak átlépése is ami nem biztos, hogy a stílus kárára történik. Ettől én még nem kiáltom ki az új  black metal nagyhatalmat.

Csak annyit mondok, azaz írok, hogy a zenészek kreativitása tetten érhető és érzésem szerint ez a lényeg. Az atmoszféra, hol a dalok léteznek. Új misztériumjátékot pedig ne várjon senki, olyan nem lesz már.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése