2023. december 7., csütörtök

Mutilation Case - /sorozat/ gyilkos összeállítás született (2023)

Azt már számtalan írásból tudni lehet, hogy ez a két fős projekt gyilkosokat szabadított ránk. Szó szerint sorozatban. Hiszen az elkövetők cseppet sem az emberi oldalukat mutatták meg a többször is elkövetett tetteik során.

A dalok zenei megoldásai túlmutatnak a megszokott death metal témákon. Bár a dadaizmus kulturális mibenléte egy külön írás is lehetne az említett csapat hatásait illetően. A masszív tömör hangzás igazi gyomrosokat tud osztani a hangszórók segítségével még ha a szaxofon és egyéb hangszerelési varázslatok még nem feküdték meg az emésztőszerveidet.

Ami külön öröm, az a dalszövegek minősége. Bizony ritkán olvasni, hallani ehhez foghatót a magyar nyelvű palettán. Nem csak, hogy jól átgondoltak, de már már versek. A narrációs betéteket imádom ! Az Aprószentek utolsó versszakaiban hallható -bármilyen furcsán is hangozhat- érzékenység még mélyebbé teszi a dal témáját. Mesteri elgondolás volt.

És azok az utalások, estleges áthallások amik a mellékelt gyilkos portrék elolvasása után válnak csak teljessé külön pontot érdemelnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése