2020. április 8., szerda

Nygmalion - élet a Nigromantia után

Egy új (ámde régi) zenekar tűnt fel a színen.
Ugyanis 8 év után megtörténik a visszatérés.
Az alábbiakban minden a zenekar által küldött infót leközlök. Ez nem kötelességem, de örömmel adok hírt a csapat háza tájáról.


A NYGMALION egy újonnan induló metal együttes, ezt megelőzően 10 éven keresztül Nigromantia néven működtünk, mellyel számos demót és egy osztrák kiadó által kiadott nagylemezt ('Inherited Burden' /2012/ https://nigromantia.bandcamp.com/) is sikerült megjelentetnünk.

Jó pár európai országban adott számos koncertet és fesztivált magunk mögött tudva indítjuk most útjára új néven megreformált zenekarunkat, a NYGMALION-t.

A zenekar felállása:
Gaál Krisztián - Ének, Basszusgitár
Egri-Kiss Dávid - Gitár
Gazdag Gergő - Dob
Kiss Péter - Gitár


Ahogy minél jobban belemerültünk az anyag írásába az új felállással, Dáviddal a fedélzeten, úgy éreztük, hogy az új lemez sem zeneileg, sem hangzásában, sem mondanivalójában nem fér bele a Nigromantia addigi világába. Ezért hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy befejezzük a Nigromantia történetét és teljesen megújulva Nygmalion-ként folytatjuk tovább. Hálásak vagyunk a Nigromantia néven eltöltött évekért és köszönettel tartozunk mindenkinek, aki eddig támogatta a zenekart.
A lemez önmagunk pillanatnyi kivetüléseit mutatja be, mind szövegileg, mind zeneileg egyaránt - egy 12 számos utazáson keresztül.

Szövegvilág tekintetében egy meglehetősen személyes hangvételű anyag lett. Olyan témákat boncolgatva, melyek személyes tapasztalatokból, élményekből merítenek. Önmagunk és környezetünk, egészség, fiatalság, bénító gyűlölet, idő múlása, belső és külső változások és hasonló mélységű témakörök.

Zeneileg megpróbáltuk magunkat nem keretek közé szorítani, így egy elég sokszínű anyag született, viszont mindenképpen egy dallamos, dalközpontú és változatos metal anyagot akartunk elkészíteni. A végeredmény hol modernebb, hol old-school jellegű, a sodró dalok mellett feltűnnek lassabb témák, néhol pedig előkerülnek nyugodtabb akusztikus zenei motívumok is. Ezenfelül két instrumentális tétel is felkerült az anyagra, amit mindig is szerettünk volna megvalósítani.

A 'DELUMINATE' május 15-én jelenik meg a legnépszerűbb digitális platformokon (Spotify, iTunes, Bandcamp, Amazon, Google Play, stb.)

https://www.facebook.com/Nygmalion
https://www.instagram.com/nygmalionband/
https://www.youtube.com/channel/UC8ARGT3P0_dcau5UV5xgF1A?sub_confirmation=1


A lemezzel kapcsolatban plusz infó, hogy a Youtube csatornán az új lemez, új dalának  a "Nygmalion"-nak a premire április 10.-én 16.00-os időponttal megtekinthető lesz.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése