2012. december 12., szerda

Towards Darkness - Barren (2012)

Funeral doom Kanadából, a Montreal-i Québecből. A csapat idén jelentette meg második lemezét.

Az első dal a " The Arrival"  még csak bevezet minket a "Barren" címmel ellátott lemez zenei világába szikár hangjaival.
Míg a második dal  az "Avenues Of Manipulation" már a funeral doom  teljes pompájában ragyog. Gyönyörű, billentyűs hangszeren történő bevezetéssel, ami újra és újra egyesül a gitárok és dobok súlyos hullámaival. Néhol könnyű ez az összefonódás, de van mikor félelmetes magasságokba tör fel a hangszerek találkozása. Csodálatos amit ilyenkor hallani lehet. A harmadik dal a "Holy... Dying... Lifting..." kapta meg a lemez négy dala közül a legváratlanabb bevezetőt ami már a sludge-doom  határain belülre esik (közben, egy rádiós adás zavaros hangjai szűrődnek be morze /?/ hangok mellett). És ez a billentyűs hangszer megjelenésével egy hatalmas pusztaságot tár elénk. És itt teljesedik ki igazán az ami dal elején kezdetét vette. A hirtelennek tűnő zárószó után kezdetét veszi a lemez utolsó dala az "Awakening". Könnyű légies lépteivel. Ahol a zenekar igazán elengedte magát. Most hallani mennyire nem riadnak vissza a kísérletezéstől. Ez persze újra a funeral doom-ra oly jellemző atmoszférába hajlik át. Súlyos és lebeg ami már elér hozzánk. Végül egy igazi monstrum lesz ez a 18 perces szerzemény.
Mocskosul jó befejezést adva a lemeznek.
---
Funeral doom from Canada, from Quebec to Montreal. The team he published second album this year.

The first song is "The Arrival" was only introduced us to the "Barren" is a plate with a lean sound of world music.
While the second song "Avenues Of Manipulation" is a funeral doom shines in all its splendor. Beautiful keyboard with the introduction, which reunites again and the waves of guitars and heavy drums. Sometimes it's easy transaction, but when you break up the terrifying heights of musical encounter. Amazing what can be heard at this time. The third song, "Holy ... Dying ... Lifting ..." received the four-song disc is already one of the most unexpected introduction of the sludge / doom within the borders (during a radio broadcast in Morse code are confusing audio filters /? / sound only). And this is the appearance of the keyboard opens up a vast wasteland. And it culminates in the very beginning of a song began. The seemingly sudden trailing after the beginning of the last song on the disc, "Awakening". Light airy with steps. Where the band really let himself. Now hear much not afraid of experimentation. This is of course again characteristics funeral doom style atmosphere leans over. Serious and floats which have reached us. Finally, this will be a real monster 18-minute song.
Filthy good ending on the disc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése